NEWS-LIFE.GR

Ο ύμνος του Παλλεσβιακού σε επανεκτέλεση από τον Πάνο Γαληνό.

1β

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο φιλικός αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Παλλεσβιακού με την Εθνική Ελλάδας που κατέκτησε το EURO 2004 στην Πορτογαλία!

Τον ύμνο του Παλλεσβιακού επανεκτέλεσε πρόσφατα ο Πάνος Γαληνός σε ενορχήστρωση-διασκευή του μαέστρου Ιωάννη Βαφειώτη . Έναν ύμνο από τα παλιά με νέο φρέσκο ήχο που έχει γίνει σύνθημα στο στόμα των φιλάθλων της Μυτιλήνης και ειδικά των οπαδών του Παλλεσβιακού . .

Ο “Ταρλάς” γέμισε από 3.000 φιλάθλους, που ενίσχυσαν με την παρουσία τους το σκοπό της εκδήλωσης, αφού όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια δίνονταν στο “Χαμόγελο του παιδιού”, ενώ παράλληλα έγινε συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών ρουχισμού για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης.

Η Λέσβος φόρεσε χθες τα καλά της και υποδέχθηκε τους Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, τους θρύλους δηλαδή που χάρισαν στη χώρα μας τη σπουδαιότερη αθλητική επιτυχία σε ομαδικό άθλημα και μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών παγκοσμίως.

1γ

Περίπου 3.000 θεατές παρακολουθήσαν όλα τα μεγάλα αστέρια της Εθνικής ομάδας, που θριάμβευσε στα γήπεδα του Οπόρτο, του Φάρο και της Λισσαβώνας. Προς τιμήν των διεθνών μας, ήταν όλοι τους εκεί. Ο αρχηγός Θοδωρής Ζαγοράκης, ο “τυπάρας” Γιώργος Καραγκούνης, ο τίμιος σκόρερ Άγγελος Χαριστέας, ο “κολοσσός” Τραϊανός Δέλλας, ο Βασίλης Τσιάρτας που έσταζε ακόμα… μέλι και φυσικά όλα τα υπόλοιπα παιδιά, που μας έβγαλαν στους δρόμους εκείνο το αλησμόνητο καλοκαίρι του 2004: Τάκης Φύσσας, Άγγελος Μπασινάς, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Ντέμης Νικολαΐδης, Κώστας Κατσουράνης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Παντελής Καφές, Στέλιος Βενετίδης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Βασίλης Λάκης, Κώστας Χαλκιάς και Γιώργος Χ. Γεωργιάδης παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και έζησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους της Λέσβου, που τους χειροκροτούσαν θερμά.

1α

Ο αγώνας κύλησε με πολλά γκολ και όμορφο θέαμα, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που ο φίλαθλος κόσμος χειροκρότησε με ενθουσιασμό κάποια ενέργεια των διεθνών μας. Στο ξεκίνημα, ο Παλλεσβιακός παρατάχθηκε με ποδοσφαιριστές που είναι οι περισσότεροι ακόμα εν ενεργεία, αλλά στο παρελθόν φόρεσαν τη φανέλα του, ώστε το επίπεδο να είναι ανταγωνιστικό. Η Εθνική του EURO 2004 βέβαια απέδειξε πως η τέχνη δεν ξεχνιέται και δικαίως επικράτησε με 8-0, χάρη στα γκολ των Γιαννακόπουλου (5′), Καφέ (40′), Φύσσα (49′), Χαριστέα (57′), Καφέ (59′), Χαριστέα (61′)  και Δ. Παπαδόπουλου (67′ και 75′).