NEWS-LIFE.GR

POP CAKES interview @ news-life.gr

 

444

1.Πώς δημιουργήθηκαν οι Popcakes; Ποιος είχε την ιδέα και πόσο εύκολα δέσατε μεταξύ σας;

Οι Popcakes ήταν ακόμη ένα βήμα στην πολύχρονη μουσική μας πορεία. Προέκυψαν από την ανάγκη μας για επέκταση και ανανέωση. Κυρίως με γυναικεία φωνητικά και με πιο easy listening ύφος , μετά από πολυετείς πιο dirty rock και punk ήχους, ήταν μια αλλαγή που επιζητούσαμε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, χωρίς να έχει τη μορφή βέβαια της μονιμότητας αλλά περισσότερο της αναζήτησης. Έτσι μάλλον η ιδέα της δημιουργίας τους ήταν σχεδόν ταυτόχρονη για τα μέλη και αυτό βοήθησε να δέσουμε άμεσα και χωρίς δυσκολία.

2.Πείτε μου λίγα λόγια για το τελευταίο σας Album ‘’Οne spark’’ και για τους συντελεστές που συνέβαλαν σε όλη αυτή την διαδικασία;

Το νέο μας album είναι μια alternative rock δουλειά διανθισμένη, όχι σε όλα τα σημεία της, με pop και electro pop στοιχεία, χωρίς να λείπουν και οι πιο classic rock συνθέσεις και οι πάντοτε διαχρονικές punk αλλά και νέο-punk επιρροές. Στο “One Spark” στη σύνθεση και κιθάρα είναι ο Johnny Logothetis, στις φωνές, μαζί με τον Johnny, η Margaret A. ενώ ο εξαιρετικός Kostas Domenikiotis μας έχει χαρίσει την ερμηνεία στο μπάσο και ο Andreas Asimakopoulos είναι ο άνθρωπος πίσω από την ηχογράφηση (Mass-room Studio) και την παραγωγή.

3.Πώς θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής που παίζετε και ποιες είναι οι επιρροές σας;

Οι μουσικές μας επιρροές προέρχονται σχεδόν καθοριστικά θα λέγαμε από τη διεθνή rock σκηνή, έτσι όπως μαγικά ξεκίνησε και εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια έως σήμερα. Πάντα υπάρχει έστω και σχεδόν απαρατήρητη η παρουσία της punk κιθάρας και της δικής της ψυχολογίας αλλά ταυτόχρονα είμαστε έλληνες και αυτό το στοιχείο, η ελληνική σκέψη, υπάρχει και παίζει το δικό ης ρόλο στη σύνθεση, ακόμη και όταν δεν το επιδιώκουμε συνειδητά. Πέρα από όλο αυτό το μουσικό “back ground” που μας καθοδηγεί επιζητούμε, σχεδόν πάντα θα λέγαμε, τις alternative φόρμες, μιας και τις θεωρούμε πιο ειλικρινείς και πιο ευφάνταστες.

4.Στις ημέρες μας είναι εύκολο να γίνουν επιτυχίες;

Στις μέρες μας υπάρχει ένα τεράστιο μουσικό υλικό, περισσότερο ή λιγότερο προσβάσιμο από τον ακροατή. Αυτό προσδίδει τη δυσκολία του στο να γίνει κάτι εύκολα επιτυχία σε σχέση με το παρελθόν, να το πούμε και αλλιώς, είναι πιο δύσκολο να ξεχωρίσεις και να πετύχεις σε αυτό που κάνεις μέσα σε έναν κόσμο που βομβαρδίζεται κυριολεκτικά από μουσικές πληροφορίες και ακούσματα. Η ποσότητα βέβαια δεν έχει ανάλογη σχέση με την ποιότητα, ούτε και αυτό που προωθείται ιδιαίτερα είναι απαραίτητα καλό. Ελπίζουμε οι αξιόλογες δουλειές να έχουν την τύχη που τους αξίζει.

5.Τι θεωρείτε πως είναι αυτό το οποίο σας ξεχωρίζει; Ποιο είναι το δυνατό σας χαρτί;

Δεν ξέρουμε αν υπάρχει τέτοιο χαρτί. Το μόνο που φαίνεται να μας δίνει τη δική του δύναμη είναι η ειλικρίνεια σε αυτό που κάνουμε. Η δημιουργία πορεύεται από το βαθύτερο ψυχικό μας κόσμο, ακολουθεί τις πνευματικές μας ανησυχίες και δεν είναι επιτηδευμένη.

6.Ποια ήταν η ποιο δύσκολη στιγμή σας ως σήμερα;

Δύσκολη είναι πάντα η στιγμή που δε σου αρέσει το αποτέλεσμα από αυτό που κανείς. Πολλά μπορεί να πάνε λάθος και εσύ πρέπει να έχεις το αισθητήριο να τα διορθώσεις και να φτάσεις εκεί που πάντα ήθελες. Αυτό νομίζουμε ότι είναι και ένας γενικότερος κανόνας για την όλη ζωή μας και την ίδια πορεία φαίνεται να ακολουθεί και η τέχνη για εμάς.

7.Κεφάλαιο δισκογραφία… Πόσο έχει εξελιχτεί το κομμάτι αυτό στις μέρες μας;

Μια πολύ δύσκολη ερώτηση. Η δισκογραφία, τουλάχιστον με την τυπική ή βιομηχανική της θα λέγαμε μορφή, που πάντα βέβαια έχει τη δύναμη να κάνει διάσημο έναν καλλιτέχνη, ακολουθεί τη γνωστή της πορεία με επίκεντρο το κέρδος που γίνεται όλο και πιο επιτακτικό, ίσως λόγω και της γενικότερης οικονομικής κρίσης. Έτσι δίνει όλο και λιγότερα περιθώρια στον καλλιτέχνη να εκφραστεί ελεύθερα λέγοντας τη δική του αλήθεια. Από την άλλη πλευρά έχουν προκύψει και προκύπτουν συνεχώς πολλές ανεξάρτητες παραγωγές, πολλές φορές αυτοχρηματοδοτούμενες από τον ίδιο το δημιουργό, γιατί πλέον η τεχνολογία δίνει τέτοιες δυνατότητες, κάτι βέβαια πολύ ευχάριστο. Αυτό επιτρέπει να

ακουστούν και καινούριες φωνές, να προκύψουν καινούρια πράγματα, όχι τόσο καθοδηγούμενα και καθώς ένα μέρος του κοινό πάντα ψάχνει, μια καλή δουλειά μπορεί να έχει μια καλή τύχη και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτός ο νεοαναδυόμενος λοιπόν δισκογραφικός χώρος οφείλει να πάρει τον εαυτό του στα σοβαρά και να τον σεβαστεί αν θέλει πραγματικά να πετύχει και να εδραιωθεί στις καρδιές μας.

8.Τα επόμενα σας τραγούδια τα έχετε προγραμματίσει;

Υπάρχει πολύ υλικό στα συρτάρια και μένει να επιλέξουμε τι θα παρουσιάσουμε στη συνέχεια. Η απόφαση δε φαίνεται ιδιαίτερα εύκολη ενώ αυτό που φαίνεται να μας απασχολεί ιδιαίτερα τελευταία είναι η rock μπαλάντα. Ο χρόνος μάλλον θα δείξει και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά. Καλή μουσική αντάμωση λοιπόν φίλοι

στο ταξίδι που ακολουθούμε ο καθένας με το δικό του τρόπο. Χαρήκαμε πολύ που ήμασταν κοντά σας και ευχόμαστε σε όλους τα καλύτερα.

33

 official link:
a.help-button { background-color: #ED8B16; background-image: -moz-linear-gradient(center top , #EF962B 0%, #ED8B16 100%); border: 0 none; border-radius: 3px; box-shadow: 0 1px 0 rgba(254, 181, 94, 0.5) inset; color: #FFFFFF; display: inline-block; font-size: 0.8em; padding: 0em 1.5em; text-align: center; text-shadow: 0 -1px 0 rgba(222, 122, 0, 0.8); margin-left: 25px; } /** * @author Brad Dalton * @example http://wpsites.net/web-design/call-to-action-style-help-box-support-button/ * @copyright 2014 WP Sites */ a.help-button:hover { background-image: -moz-linear-gradient(center top , #F0A142 0%, #ED8B16 100%); box-shadow: 0 1px 0 #FEB55E inset, 0 2px 0 rgba(254, 181, 94, 0.8) inset; color: #FFFFFF; text-shadow: 0 -1px 0 #DE7A00; } a.help-button:active { background-color: #ED8B16; background-image: -moz-linear-gradient(center top , #EF962B 0%, #ED8B16 100%); box-shadow: 0 1px 0 rgba(254, 181, 94, 0.5) inset; } .help-box { background: none repeat scroll 0 0 #F7F7F7; font-size: 25px; font-weight: bold; margin: 0 0 25px; overflow: hidden; padding: 20px; width: 100%;