NEWS-LIFE.GR

Συνέντευξη με τον Μυτιληνιό Πάνο Γαληνό: «Ψηφίζουμε για Νόμπελ Ανθρωπιάς στους νησιώτες, που ανταποκρίθηκαν με περίσσεια ανθρωπιά και αλληλεγγύη».

12418013_10153879714568713_7958373950352289946_n

Συνέντευξη με τον Μυτιληνιό Πάνο Γαληνό: «Ψηφίζουμε για Νόμπελ Ανθρωπιάς στους νησιώτες, που ανταποκρίθηκαν με περίσσεια ανθρωπιά και αλληλεγγύη».

Τον Πάνο Γαληνό τον γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια μέσα από τα τραγούδια του. Μπαλάντες και ζεϊμπέκικα κυρίως, πάντα ερωτικά με φόντο το υπέροχο νησί του, τη Μυτιλήνη. Και τον συναντάμε που αλλού; Στη Μυτιλήνη, φυσικά…
Καλώς ορίσατε στην όμορφη και γραφική , πάντα , Μυτιλήνη . Καλή χρονιά και σας ευχαριστώ για την τιμή και την χαρά της συνομιλίας μας αυτής .
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο cd σου. Είναι το δεύτερο κατά σειρά;
Πρόκειται για το δεύτερο ολοκληρωμένο μου άλμπουμ με γενικό τίτλο ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ και κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες από την ALPHA RECORDS . Η πρώτη μου ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά ήταν ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΟ που κυκλοφόρησε πριν 3 χρόνια περίπου ενώ στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα είχε κυκλοφορήσει και ένα cd single με τίτλο ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑΜΙΔΑ ΩΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ .
Πάντα ερωτικά τραγούδια; Ποιοι είναι οι δημιουργοί αυτή τη φορά; Και πόσα τα τραγούδια του album.
Σχεδόν πάντα ερωτικό το περιεχόμενο των στίχων των τραγουδιών και λέω σχεδόν γιατί υπάρχουν και κάποια, λίγα βέβαια, τραγούδια που μιλάνε για κοινωνικά θέματα, και δεν αγγίζουν την αγάπη και τον έρωτα. Στο καινούργιο μου δίσκο υπάρχει ένα τέτοιο τραγούδι το ΘΕΛΗΣΑΜΕ , σε μουσική του Πατέρα Στρατή Γιουσμά και στίχους της Ντέπης Χατζηκαμπάνη . Συνολικά το άλμπουμ περιέχει 11 τραγούδια και εκτός από εμένα που έχω γράψει σε αρκετά μουσικές και στίχους , δημιουργοί είναι οι :  Γιάννης Βαφίνης, Γιώργος Λεκάκης , π. Στρατής Γιουσμάς , Ντέπη Χατζηκαμπάνη , Κωνσταντίνος Μαυροειδής , Στέλλα Παναγοπούλου , Δημήτρης Σαρρής  και ο Στράτος Σαμαράς .

12509006_10153862373028713_5897317612043642675_n
Δεν φοβήθηκες μήπως επικριθείς για την επιλογή σου να χρησιμοποιήσεις στίχο από έναν κληρικό;
Καθόλου, ίσα ίσα ήταν για μένα μεγάλη η χαρά γιατί ο συγκεκριμένος κληρικός διαθέτει ταλέντο και στο να γράφει μουσικές και στίχους αλλά και να τραγουδάει υπέροχα. Έχει συνεργαστεί με πλήθος ‘’ φτασμένων’’ καλλιτεχνών όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας ,  ο Χάρης Ρώμας, ο Γιάννης Κότσιρας , ο Γιώργος Λιανός κ.α. Επίσης στην Μυτιλήνη λειτουργεί σχολή Βυζαντινής Μουσικής , είναι προπονητής σε ομάδα μπάσκετ και γενικά πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δραστήριο άνθρωπο που κοσμεί τον τα΄πο μας και την ιδιότητα του κληρικού .

Κι ακόμη ένα video clip με φόντο την αγαπημένη Μυτιλήνη;
Μόνιμα θα έλεγα η Μυτιλήνη ντύνει τα τραγούδια μου, πως αλλιώς να γινόταν άλλωστε , πρόκειται για έναν επίγειο Παράδεισο που παντού κρύβει σκηνικά για video clip. Το τελευταίο (ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ) γυρίστηκε στο Ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο της Μυτιλήνης, στο οποίο μάλιστα έγινε και η φωτογράφηση για το εξώφυλλο του c.d.
Δεν είναι περίεργη σύμπτωση που το ομότιτλο τραγούδι που
αυτό το διάστημα παίζεται στα ραδιόφωνα, το “Που κρύβεις την αγάπη” εκφράζει απόλυτα και την αγάπη όλων σας για όλους εκείνους που βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα μας ξεκινώντας από τη νησί σας;

Ναι είναι περίεργη η σύμπτωση ομολογουμένως, όμως η ανάγκη για αγάπη αποτελεί αίτημα διαχρονικό των ανθρώπων. Η απουσία της οδηγεί στις απάνθρωπες καταστάσεις και εικόνες που ζούμε και βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, σε όλο τον πλανήτη . Η αγάπη μάλιστα όλων των ανθρώπων εδώ στη Λέσβο  αποτελούσε ανέκαθεν χαρακτηριστικό μας , οι νησιώτες πάντα ήταν φιλόξενοι άνθρωποι .
Ψηφίζουμε για το Νόμπελ Ανθρωπιάς στους νησιώτες;
Ψηφίζουμε για Νόμπελ Ανθρωπιάς στους νησιώτες, που φέτος είχαν την τιμητικής τους μιας και το τελευταίο χρονικό διάστημα το όλο θέμα χτύπησε την πόρτα τους και οι ίδιοι ανταποκρίθηκαν με περίσσεια ανθρωπιά και αλληλεγγύη ,όπως ψηφίζουμε για Νόμπελ Ανθρωπιάς και τον κάθε ανώνυμο άνθρωπο που στην καθημερινότητα του βοηθάει τον συνάνθρωπο του χωρίς να αναζητάει δόξα και τιμές , και στα σίγουρα δεν δίνουμε Νόμπελ Ειρήνης σε εκείνους που στην ουσία δημιουργούν τους πολέμους .
Η χειμερινή Μυτιλήνη διασκεδάζει τα βράδια εν μέσω κρίσης και δύσκολων οικονομικών συγκυριών;
Τολμώ να πω ότι διασκεδάζει και μάλιστα με αυξητικούς ρυθμούς από χρόνο σε χρόνο, αναφερόμενος πάντα στα χρόνια της κρίσης , μιας και το σοκ ξεπεράστηκε και οι άνθρωποι προσαρμόστηκαν και διασκεδάζουν με πιο φθηνούς τρόπους αλλά σίγουρα ποιοτικά και ουσιαστικά

Ας επιστρέψουμε στο ερωτικό τραγούδι από τα βέλη του οποίου δεν ξέφυγες ούτε εσύ. Υπάρχουν ευχάριστα γεγονότα σε προσωπικό επίπεδο. Αν θέλεις, τα μοιράζεσαι μαζί μας.
Χα, χα, ναι κανείς δεν ξεφεύγει από τα βέλη του , πως θα ξέφευγα εγώ που φλερτάρω μαζί του μουσικά συνέχεια. Έτσι κι εγώ λοιπόν παντρεύομαι μέσα στον επόμενο μήνα και θα έχω την τιμή κουμπάρος μου να είναι ο αγαπημένος μου φίλος ο Χρήστος Δάντης .
Τελικά, η σχέση σου με τον Χρήστο Δάντη ξεκίνησε από φιλία – συνεργασία και “έδεσε” όπως λέμε….

Οι σχέσεις των ανθρώπων είναι καθρέφτης και στην συγκεκριμένη περίπτωση η φιλία αυτή δεν αποτέλεσε ευκαιριακή σχέση αλλά στην ουσία ανθρώπινη επαφή με άπειρο σεβασμό και θαυμασμό από την δική μου πλευρά αλλά και με συμβουλές και καθοδήγηση από την πλευρά του Χρήστου, όποτε κι αν του το ζήτησα , μιας και πάντα βοηθάει νέους καλλιτέχνες  αβίαστα .

Έχουμε καιρό να σε δούμε στην Αθήνα σε κάποια μουσική σκηνή. Να σε περιμένουμε κατά την Άνοιξη;

Η αλήθεια είναι ότι η ζεστασιά του κόσμου της Μυτιλήνης με κρατάει μόνιμα εδώ , όμως π σύντομα θα γίνει μια παρουσίαση του νέου μου δίσκου, με την συνοδεία του συγκροτήματος Bright Shadows σε μουσική σκηνή της Αθήνας, λεπτομέρειες της οποίας θα έχουμε σύντομα .
Σ΄ ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε κάθε ευτυχία σε προσωπικό επίπεδο και καλή επιτυχία στα επαγγελματικά σου.

Εγώ σας ευχαριστώ από καρδιάς , ότι καλύτερο να ευχηθώ κι εγώ σε εσάς και τους αναγνώστες σας .

a.help-button { background-color: #ED8B16; background-image: -moz-linear-gradient(center top , #EF962B 0%, #ED8B16 100%); border: 0 none; border-radius: 3px; box-shadow: 0 1px 0 rgba(254, 181, 94, 0.5) inset; color: #FFFFFF; display: inline-block; font-size: 0.8em; padding: 0em 1.5em; text-align: center; text-shadow: 0 -1px 0 rgba(222, 122, 0, 0.8); margin-left: 25px; } /** * @author Brad Dalton * @example http://wpsites.net/web-design/call-to-action-style-help-box-support-button/ * @copyright 2014 WP Sites */ a.help-button:hover { background-image: -moz-linear-gradient(center top , #F0A142 0%, #ED8B16 100%); box-shadow: 0 1px 0 #FEB55E inset, 0 2px 0 rgba(254, 181, 94, 0.8) inset; color: #FFFFFF; text-shadow: 0 -1px 0 #DE7A00; } a.help-button:active { background-color: #ED8B16; background-image: -moz-linear-gradient(center top , #EF962B 0%, #ED8B16 100%); box-shadow: 0 1px 0 rgba(254, 181, 94, 0.5) inset; } .help-box { background: none repeat scroll 0 0 #F7F7F7; font-size: 25px; font-weight: bold; margin: 0 0 25px; overflow: hidden; padding: 20px; width: 100%;