NEWS-LIFE.GR

Συνέντευξη με τον Δημήτρη Διπλάρη

ΦΩΤΟ Δ. ΔΙΠΛΑΡΗΣ

Συνέντευξη με τον Δημήτρη Διπλάρη: διαπρέπει στο τραγούδι με τις γερές βάσεις της αρχιτεκτονικής και τη βοήθεια της ψυχολογίας….

 

Ο Δημήτρης Διπλάρης επέστρεψε δυναμικά με το νέο του τραγούδι που έχει τίτλο “Μια χάρη μόνο” και μας μιλάει γι αυτό.

Δ.Δ.: Καταρχήν, σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που η κα Ελένη Γιαννατσούλια μου εμπιστεύτηκε τους στίχους και ο κος Γιάννης Φρασέρης τη μουσική. Το τραγούδι κυκλοφόρησε πριν από περίπου δύο μήνες από τη DUSTY RECORDS και ευχαριστώ από καρδιάς όσους το έχουν αγαπήσει και αγκαλιάσει ξεκινώντας από τους παραγωγούς των Ραδιοφώνων που το συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμά τους.

 

Η αλήθεια είναι οτι εντυπωσιαστήκαμε από την ανάγνωση του βιογραφικού σου…..

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική και το τραγούδι; Υπήρχαν καταβολές στην οικογένεια ή, είσαι ο μόνος που ακολούθησες την συγκεκριμένη οδό;

 

Δ.Δ.: Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα μου άρεσε η μουσική. Μέσα από αυτήν μπορώ και εκφράζω  τα συναισθήματα μου και τις ιδέες μου. Η οικογένεια μου δεν έχει καμία σχέση με την μουσική και το τραγούδι… είναι καθαρά κάτι δικό μου, η μουσική ήταν πάντα μες την ζωή μου από μικρός.

 

Παράλληλα, όμως, σπουδάζεις Αρχιτεκτονική και Ψυχολογία. Επιθυμία της οικογένειάς σου;

 

Δ.Δ.: Αρχικά ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Αρχιτεκτονική, αλλά στην πορεία δεν με εξέφραζε ιδιαίτερα όλο αυτό και τις σταμάτησα. Έπειτα ξεκίνησα την ψυχολογία και με ενδιαφέρει να ασχοληθώ περαιτέρω με την δικαστική ψυχολογία. Με ενδιαφέρει τώρα άμεσα να ολοκληρώσω τις σπουδές μου γιατί είναι μια επιστήμη που την αγαπώ και θα ήθελα κάποια στιγμή στο μέλλον να ασχοληθώ και επαγγελματικά. Και έπειτα να συνεχίσω αυτό που κάνω στο τραγούδι , να προσπαθώ να γίνομαι όλο και καλύτερος  έτσι ώστε να μπορώ να μεταφέρω το πάθος και τα συναισθήματα μου – μέσα φυσικά από τη μουσική μου – στον κόσμο. Η επιθυμία της οικογένειάς μου είναι να ασχοληθώ με ό,τι με κάνει ευτυχισμένο και με γεμίζει.. δεν με έχουν παροτρύνει σε κάτι συγκεκριμένο ή κάτι που θα ήθελαν εκείνοι για εμένα!

ΦΩΤΟ ΔΗΜ. ΔΙΠΛΑΡΗΣ

 

Πως συνδυάζονται δυο εντελώς ετερόκλιτες προτιμήσεις;

 

Δ.Δ.: Πιστεύω ότι η ψυχολογία είναι μια επιστήμη που μπορεί να συνδυαστεί με πολλούς άλλους τομείς. Αν υπάρχει θέληση και αγάπη σε ότι κάνεις, τότε βρίσκεις χρόνο και ενέργεια για να συνδυάσεις και να κάνεις πολλά πράγματα παράλληλα με εκείνα που αγαπάς. Τέλος, μην ξεχνάμε ότι το τραγούδι έχει να κάνει με την ψυχολογία μας.

 

Η αγάπη σου για τη μουσική και το τραγούδι είναι εμφανής. Υπάρχουν στιγμές που η πίκρα ή, η αγανάκτηση σε έβαλαν σε σκέψεις να τα παρατήσεις;

 

Δ.Δ.: Ο χώρος αυτός είναι πολύ δύσκολος, φυσικά έχουν υπάρξει και πολύ δύσκολες στιγμές αλλά και πολύ όμορφες. Ευτυχώς για την ώρα έχω συνεργαστεί με ανθρώπους  που με βοήθησαν από την αρχή και ήταν δίπλα μου. Στιγμές πίκρας και αγανάκτησης υπήρξαν στο παρελθόν αλλά επειδή ήταν μηδαμινές απλά κατάφερα να τις ξεπεράσω…

 

Fame Studio και Μουσικό Εργαστήρι του Γιώργου Θεοφάνους. Εμπειρία;

 

Δ.Δ.: Ήταν δυο πολύ ωραία χρόνια στην αρχή της μουσικής μου καριέρας , μπορώ να πω ότι έμαθα παρά πολλά πράγματα και έβαλα τις βάσεις τις μουσικής μου παιδείας. Είμαι ευγνώμων γιατί και στο fame studio  αλλά και στο μουσικό εργαστήρι του κυρίου Θεοφάνους  γνώρισα και συνεργάστηκα με σπουδαίους ανθρώπους.

 

Συνεργασίες που δεν θα ξεχάσεις;

 

Δ.Δ.: Δυνατές συνεργασίες έχω κάνει  στο ξεκίνημά μου. Όταν είχαμε συνεργαστεί και βρεθεί επί σκηνής με τον Δημήτρη Κοργιαλά, την Ευρυδίκη και τον Άκη Δείξιμο. Φυσικά δεν θα ξεχάσω ποτέ όλες τις συμβουλές που μου έχει δώσει ο κύριος Θεοφάνους.

 

Επόμενα καλλιτεχνικά σχέδια;

 

Δ.Δ.: Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο στούντιο και ψάχνουμε , βλέπουμε και ετοιμάζουμε τα νέα μου τραγούδια. Δισκογραφικά, το νέο μου τραγούδι θα κυκλοφορήσει λογικά τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου,  αυτή την στιγμή έχουμε στα ραδιόφωνα πρόσφατό μου τραγούδι με τίτλο  «Μια χάρη μόνο», που – Δόξα τω Θεό – πάει πολύ καλά και έχουμε αποσπάσει πολύ καλές κριτικές. Τέλος, ετοιμάζουμε και έχουμε ήδη σχεδιάσει με την ομάδα μου κάποιες καλοκαιρινές μου εμφανίσεις σε διάφορους χώρους ανά την Ελλάδα.

 

Δημήτρη, σ ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία σε κάθε σου βήμα.

 

Δ.Δ.:  Η χαρά ήταν δική μου. Εγώ σας ευχαριστώ πολύ.