NEWS-LIFE.GR

Συνέντευξη Άκης Ρωμανός: “η στιγμή που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ είναι η τελευταία μέρα της συνεργασίας μου με την Πάολα!”

unnamed

  1. Ο Άκης Ρωμανός κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο του τραγούδι με τίτλο “Φύγε” το οποίο και μεταδίδεται ήδη από πολλά ραδιόφωνα σε όλη την Ελλάδα. Ποιοι είναι οι δημιουργοί αυτής της επιτυχίας;

Πράγματι, το ‘’ΦΥΓΕ’’ είναι ένα τραγούδι σε μουσική του Γιώργου Γιαλετζή και στίχους του Γιάννη Λουϊζου, αν και έχει λίγο διάστημα κυκλοφορίας διαπιστώνουμε ότι αγκαλιάστηκε και αγαπήθηκε από τον κόσμο. Οφείλω μέσα από την καρδιά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους δημιουργούς και στον κόσμο που το στηρίζει.

 

2.Δεν είναι ωστόσο, το πρώτο σου τραγούδι. Έχουν προηγηθεί πόσα album;

Έχουν προηγηθεί και άλλες δισκογραφικές δουλειές. Η πρώτη είναι το 2008 με τίτλο ‘’ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ’’ μια δουλειά με 13 τραγούδια και εξαιρετικούς δημιουργούς, τον Βασίλη Γαβριηλίδη, τον Αργύρη Αράπη, τον Γαβριήλ Γαβριήλογλου, τον Γιάννη Μαλλιά, τον Νεκτάριο Μπήτρο. Έπειτα η γνωριμία μου και η συνεργασία μου με τον Γιώργο  Γιαλετζή ξεκινάει με την κυκλοφορία του ‘’ΜΠΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ’’ με διανομή της ΜΙΝΟS ΕΜΙ και ακολουθούν  το ‘’ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΑ ΠΑΘΗ’’ και πρόσφατα το ‘’ΦΥΓΕ’’ .

 

3.Για να πάμε ακόμη πιο πίσω, στην παιδική ηλικία. Θυμάσαι πάντα τον εαυτό σου με αγάπη για το τραγούδι; Πως ξεκίνησε αυτό που τώρα είναι και επάγγελμά σου;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου υπάρχει η μουσική και το   τραγούδι στην ζωή μου, εξάλλου η αγάπη μου για το τραγούδι ήταν  μονόδρομος.  Σε όλες τις φάσεις της παιδικής μου ηλικίας υπήρχε το τραγούδι και πριν καλά-καλά συμπληρώσω τα 18 μου χρόνια δέχτηκα την πρώτη μου επαγγελματική πρόταση. Έτσι ξεκινάει το ταξίδι μου στο όνειρο…

 

4.Από ο,τι διαβάσαμε στο βιογραφικό σου, η μουσική και το τραγούδι ήταν αυτά που ήθελες να κάνεις καλά. Εξ ου και οι σπουδές…..

Το αγαπώ τόσο πολύ που ήθελα να το κάνω καλά. Ωστόσο η σχέση μου με την κλασική μουσική και το βιολί θα αποτελούσαν την γέφυρα για να ακολουθήσω το λαϊκό τραγούδι, γιατί αυτό αγαπούσα και επειδή η οικογένεια μου προσπαθούσε να με αποτρέψει από αυτό έψαχνα να βρω τρόπους που θα έκανα αυτό που λάτρευα.

 

5.Ακούγοντάς σε τα τελευταία χρόνια δεν μπορούμε να σε φανταστούμε αυτό που λέμε, ροκά. Κι όμως, πέρασες και από αυτό το είδος…..

Κι όμως! Το ροκ μου άρεσε από μικρή ηλικία, δεν σου κρύβω ότι στο σχολείο είχα με τους συμμαθητές μου μια μπάντα  όπου κάναμε την τρέλα μας και παράλληλα ασχολούμασταν με αυτό που αγαπούσαμε.

unnamed(1)

6.Έχεις εμφανιστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα και καλύτερα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης κι έχεις σημαντικές συνεργασίες.

Πραγματικά νιώθω τυχερός που σε όλα αυτά τα χρόνια έχω συνεργασίες εξαιρετικές και μέσα από αυτές κέρδισα και έμαθα πολλά. Νατάσα Θεοδωρίδου, Αντώνης Ρέμος, Λένα Παπαδοπούλου, Άντζυ Σαμίου, Λεύτερης Πανταζής, Λίτσα Διαμάντη, Ζαφειρής Μελάς, Πάολα…κάθε συνεργασία μια μοναδική εμπειρία, όμορφες στιγμές…

7.Κάποια πολύ χαρακτηριστική στιγμή που δεν ξεχνάς;

Πολλά τα χρόνια πολλές και οι στιγμές, μια από την πιο πρόσφατη στιγμή που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ είναι η τελευταία μέρα της συνεργασίας μου με την Πάολα! Όλη η ομάδα κλεισμένη μέσα στο καμαρίνι το ξημερώσαμε…σαν να μην θέλαμε να τελειώσει ποτέ…

8.Υπάρχουν δυσκολίες στον χώρο που επέλεξες; Μήπως η κρίση που βιώνει η χώρα, η κοινωνία και η οικονομία μας, κάνει τα πράγματα ακόμη δυσκολότερα και το κοινό πιο απαιτητικό;

Όπως κάθε επαγγελματικός χώρος έτσι και ο δικός μας χώρος έχει τις δικές του, θεωρώ ότι είναι ευλογία να καταφέρεις να κάνεις επάγγελμα κάτι που αγαπάς πολύ, μόνο τότε ξεπερνάς οποία δυσκολία σου παρουσιάζεται… Σίγουρα η τωρινή οικονομία της χώρας μας δυσκολεύει την κατάσταση σε όλους τους κλάδους, ωστόσο από την στιγμή που ο κόσμος μας εμπιστεύεται για την διασκέδαση του, οφείλουμε με σεβασμό να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Και το πιο απαιτητικό κοινό μπορεί να το αναγνωρίσει αυτό!

 

9.Αυτό το διάστημα που μπορούμε να σε δούμε και να σε ακούσουμε;

Αυτήν την περίοδο κάνω εμφανίσεις σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας . Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έτσι μου δίνεται η δυνατότητα να είμαι κοντά με τους ανθρώπους της πόλης που γεννήθηκα και μεγάλωσα, αλλά παράλληλα να κάνω και κάποια ταξίδια και να βρίσκομαι με φίλους από την υπόλοιπη Ελλάδα.

 

10.Κάποιο επόμενο τραγούδι που θα ακούσουμε σύντομα στα ραδιόφωνα;

 

Ήδη με τους συνεργάτες μου έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε για το επόμενο τραγούδι και προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή.
Σ΄ ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και να ευχηθώ για όλο τον κόσμο να αντιμετωπίζει την ζωή με ένα μεγάλο χαμόγελο!!!

a.help-button { background-color: #ED8B16; background-image: -moz-linear-gradient(center top , #EF962B 0%, #ED8B16 100%); border: 0 none; border-radius: 3px; box-shadow: 0 1px 0 rgba(254, 181, 94, 0.5) inset; color: #FFFFFF; display: inline-block; font-size: 0.8em; padding: 0em 1.5em; text-align: center; text-shadow: 0 -1px 0 rgba(222, 122, 0, 0.8); margin-left: 25px; } /** * @author Brad Dalton * @example http://wpsites.net/web-design/call-to-action-style-help-box-support-button/ * @copyright 2014 WP Sites */ a.help-button:hover { background-image: -moz-linear-gradient(center top , #F0A142 0%, #ED8B16 100%); box-shadow: 0 1px 0 #FEB55E inset, 0 2px 0 rgba(254, 181, 94, 0.8) inset; color: #FFFFFF; text-shadow: 0 -1px 0 #DE7A00; } a.help-button:active { background-color: #ED8B16; background-image: -moz-linear-gradient(center top , #EF962B 0%, #ED8B16 100%); box-shadow: 0 1px 0 rgba(254, 181, 94, 0.5) inset; } .help-box { background: none repeat scroll 0 0 #F7F7F7; font-size: 25px; font-weight: bold; margin: 0 0 25px; overflow: hidden; padding: 20px; width: 100%;