NEWS-LIFE.GR

Πάνος Μπλέτζας “Βυζαντινό σημάδι”… ακούστε το νέο τραγούδι του ταλαντούχου τραγουδιστή, με υπογραφή Μίμη Πλέσσα…

12363271_598552420292706_296118147186010478_o

O πολλά υποσχόμενος 20χρονος λαϊκός τραγουδιστής Πάνος Μπλέτζας μόλις κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι .
Το τραγούδι που του έκανε την τιμή να του προσφέρει απλόχερα ο μεγάλος συνθέτης, έχει τον τίτλο “Βυζαντινό σημάδι” σε ποιηση του μεγάλου μας ποιητή Δημήτρη Ι. Μπρούχου.
Το τραγούδι κυκλοφορεί από την Free Records, την δισκογραφική εταιρεία η οποία υποστηρίζει τους νέους καλλιτέχνες, με Executive producer τον Παύλο Χριστοδούλου.

Τα γραφόμενα του Πάνου Μπλέτζα στο facebook post σχετικά με το νέο του digital single, συνοψίζουν τα πάντα σε 3 γραμμές :
“… Αλλο ένα παιδικό μου όνειρο που πραγματοποιείτε . Εύχομαι να το αγαπήσετε και οι νεότεροι φίλοι μου καθώς πρόκειτε για ένα άκρως επίκαιρο και ουσιαστικό τραγούδι που φανερώνει πολλές αλήθειες για όλη αυτή τη σημερινή κατάσταση που βιώνουμε… “
Η συνεργασία αυτή, θα επισφραγιστεί με ζωντανες εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η πρώτη είναι στο ΡΥΘΜΟΣ Stage στις 10 Ιανουαρίου 2016, όπου και θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του τραγουδιού “Βυζαντινό σημάδι” παρουσία του Μίμη Πλέσσα ο οποίος και θα συνοδέψει τον Πάνο στο πιάνο.

ΠΑΝΟΣ ΜΠΛΕΤΖΑΣ
Ο Πάνος Μπλέντζας (Παναγιώτης Μπλέντζας) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Ιουνίου 1994. Γονείς του η Ανθή και ο Γρηγόρης Μπλέντζας. Κατάγεται απο την Βίνιανη Ευρυτανίας και μεγάλωσε στο νησί της Κώ από όπου κατάγεται και η μητέρα του.
Η ενασχόληση του με τις τέχνες ξεκίνησε στην ηλικία των 11 ετών καθώς τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά στο νησί , συμμετείχε σε διάφορες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις καθώς και σε διάφορα πολιτιστικά δρώμενα.

Η φιλία του με την μεγάλη του παραδοσιακού μας τραγουδιού, Άννα Σαρρή Καραμπεσίνη τον οδήγησε κυρίως στο να κατασταλάξει στη μουσική. Γράφει και ο ίδιος κομμάτια με μουσική και στίχους δικούς του και αγαπά τους ανατολίτικους και παραδοσιακούς δρόμους καθώς μεγάλωσε με τα δικά τους ακούσματα.
Στις 21 Οκτωβρίου του 2013 μπαίνει ενεργά στο χώρο της δισκογραφίας με το πρώτο του κομμάτι με τίτλο “Χάνεις χρόνο” σε μουσική του γνωστού συνθέτη Γιάννη Φρασέρη που υπογράφει πλήθος επιτυχιών στα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής (Γιάννη Πλούταρχο, Νίκο Οικονομόπουλο, Νότη Σφακιανάκη, Δέσποινα Βανδή κ.α) και στίχους Φαίης Κωνσταντινίδου. Με τους ίδιους δημιουργούς ακολούθησαν τρία ακόμα κομμάτια με τους τίτλους “Είπες Πολλά”,  “Πολύ μπροστά” και “Επικίνδυνα πετώ” σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία σε views στο Youtube και στα airplays των ραδιοφώνων. Λίγο αργότερα έρχεται το πρώτο κομμάτι σε δική του σύνθεση και στίχο αλλά και το πρώτο βίντεο κλιπ του Πάνου Μπλέντζα με τίτλο “Νυχτερινές Διαδρομές” 

Σημαντική στιγμή στις 10 Ιουλίου 2015 αποτέλεσε η κυκλοφορία του τραγουδιού “Τραπέζι στα αστέρια” καθώς πρόκειται για ένα ντουέτο με την μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού Πίτσα Παπαδοπούλου σε στίχο Γεωργίας Σιμηνή και μουσική του διαχρονικού και αγαπημένου συνθέτη Χρήστου Γιαννόπουλου. Μέσα στο 2015 ο Πάνος πραγματοποίησε και το τηλεοπτικό ντεμπούτο του στην Ελληνική τηλεόραση και συγκεκριμένα στην αγαπημένη εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα “Όλοι οι καλοί χωράνε”.
Εχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό (Ουτρέχτη,Στουτγκάρδη,Βέλγιο κ.α ) σε γνωστά νυχτερινά μαγαζιά καθώς και συναυλιακούς – θεατρικούς χώρους. Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Θάνος Καλλίρης, η Κέλλυ Κελεκίδου, ο Πέτρος Ίμβριος κ.α.

Σταθμός στο ξεκίνημα του είναι η συμμετοχή του στην μουσικοθεατρική παράσταση “Αν μ’ αγαπούσες λίγο” με πρωταγωνίστρια τη γνωστή ηθοποιό Έφη Οικονομάκη και το μεγάλο λαϊκό συνθέτη κ. Τάκη Σούκα. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε τα τέσσερα Σάββατα του Ιουνίου 2014 στο θέατρο Χυτήριο στην Ιερά Οδό.
Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 9 Μαρτίου 2015 πραγματοποιεί μια σειρά παραστάσεων αφιερωμένων στη μνήμη του Στέλιου Καζαντζίδη στον ίδιο χώρο σε συνεργασία με τη γνωστή καθηγήτρια φωνητικής Στέλλα Χροναίου, με τίτλο “Στέλιος Καζαντζίδης unplugged” όπου μαγνητοσκοπήθηκαν και αναμεταδόθηκαν από την ΕΡΤ (Δημόσια τηλεόραση).
Ζεί στην Αθήνα και σπουδάζει με υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Περισσότερα για την Free Records
http://christodoulougroup.wix.com/freerecords
Χορηγός επικοινωνίας : Musicafe – Μουσικά νέα, για όλους…
www.musicafe.gr
Επίσημη σελίδα στο Facebook :
https://www.facebook.com/panos.mpletzas.official
a.help-button { background-color: #ED8B16; background-image: -moz-linear-gradient(center top , #EF962B 0%, #ED8B16 100%); border: 0 none; border-radius: 3px; box-shadow: 0 1px 0 rgba(254, 181, 94, 0.5) inset; color: #FFFFFF; display: inline-block; font-size: 0.8em; padding: 0em 1.5em; text-align: center; text-shadow: 0 -1px 0 rgba(222, 122, 0, 0.8); margin-left: 25px; } /** * @author Brad Dalton * @example http://wpsites.net/web-design/call-to-action-style-help-box-support-button/ * @copyright 2014 WP Sites */ a.help-button:hover { background-image: -moz-linear-gradient(center top , #F0A142 0%, #ED8B16 100%); box-shadow: 0 1px 0 #FEB55E inset, 0 2px 0 rgba(254, 181, 94, 0.8) inset; color: #FFFFFF; text-shadow: 0 -1px 0 #DE7A00; } a.help-button:active { background-color: #ED8B16; background-image: -moz-linear-gradient(center top , #EF962B 0%, #ED8B16 100%); box-shadow: 0 1px 0 rgba(254, 181, 94, 0.5) inset; } .help-box { background: none repeat scroll 0 0 #F7F7F7; font-size: 25px; font-weight: bold; margin: 0 0 25px; overflow: hidden; padding: 20px; width: 100%;