NEWS-LIFE.GR

ΜΟΥΣΙΚΗ, MARKETING KAI ΝΕΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Real Music – Δισκογραφική Εταιρία

12036735_1510232545968066_3115296002848570688_n

Όταν ακούς τη λέξη marketing, τι σου έρχεται αυτόματα στο μυαλό; Διαφήμιση; Προώθηση; Προβολή;
Πολύ σωστά!
Γνωρίζεις λοιπόν κατα 25% τι σημαίνει αυτή η τόσο μικρή λέξη που μπορεί και κατευθύνει ολόκληρους κολοσσούς επιχειρήσεων στην επιτυχία ή στην καταστροφή! Θυμάσαι στα μαθηματικά όταν εκείνος ο μαθηματικός προσπαθούσε με το ζόρι να σε αναγκάσει να μάθεις ότι εκείνο το απλά γράμμα της αλφαβήτου, το πι, ισούται περίπου με 3.14; Αν το πι το κάνεις λατινικό και το πολλαπλασιάσεις με το τέσσερα τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε να μιλάμε για το μείγμα marketing.
Πιο συγκεκριμένα, το μείγμα marketing αποτελείται απο τα 4p:
1) Προϊόν (Product)
2) Τιμολολόγηση (Price)
3) Διανομή (Place)
4) Προβολή (Promotion)
Ας περάσουμε τώρα και στο δεύτερο εξεταζόμενο παράγοντα του άθρου που είναι η μουσική και οι δισκογραφικές εταιρείες.A1ED61BkNt-large
Η σύνθεση της μουσικης αποτελεί πνευματικό δικαίωμα του δημιουργού της. Ωστόσο όταν χρησιμοποιούμε την ευρύτερη έννοια της λέξης μουσική εννοούμε το τραγούδι. Το αποτέλεσμα εκείνο δηλαδή που επέρχεται αν ενώσεις τη μουσική σύνθεση με το στίχο και τη φωνή( αν και δεν είναι πάντα απαραίτητη η χρήση των δύο τελευταίων). Για να μπορέσει να δημιουργηθεί ένα ικανποιητικό και ποιοτικό αποτέλεσμα θα χρειαστείς μαι πολύ καλη μουσική παραγώγη ( παραμερίζουμε τις σύγχρονες μεθόδους της ιδιωτικής παραγωγής μέσω Η/Υ). Στο σημείο αυτό μπαίνουν στο μυαλό σου έννοιες όπως studio,mix, eq, μικρόφωνα κλπ. Τη λύση για την ένωση και τη πραγμάτωση όλων των παραπάνω στη δίνει η εκάστοτε δισκογραφική εταιρεία.
Ας δούμε όμως πως εφαρμόζεται το marketing στις δισκογραφικές και ταυτόχρονα τι μπορείς να κάνεις αν είσαι νέος μουσικός για να δείξεις τη δουλειά σου στο ευρύ κοινό.
Πως λοιπόν μπορείς να πείσεις τη δισκογραφική να επιλέξει τον πρώτο δρόμο για εσένα; Χρησιμοποιώντας απλά βήματα marketing δεν είναι τόσο δύσκολο. Ξεκινάμε λοιπόν με το πρώτο P πού είναι το προϊόν.
Τι είναι όμως το προϊόν; Ως προϊόν ορίζουμε το σύστημα υλικών και άυλων στοιχείων που δια μέσου των χρησιμοτήτων δημιουργεί ωφέλεια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση προϊόν αποτελεί το τελικό στάδιο του τραγουδιού. Για να μπορέσει να έχει μια καλή πορεία πρέπει πρώτον όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι να έιναι άρτια ηχογραφημένο. Με άλλα λόγια προσπάθησε η ποιότητα του ήχου που φτάνει στον τελικό ακροατή να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη. Υπάρχει ένα σχετικό κόστος για να το καταφέρεις καθότι τα studio ηχογράφησης κοστίζουν αρκετά. Προτίμησε τα όμως, γιατί η ποιότητα του ήχου είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες.
Γίνε σαφής στο μήνυμα που θέλεις να περάσεις. Γιατί γράφτηκε το τραγούδι: Προσπάθησε να γίνει κατανοητός ο λόγος δημιουργίας του τραγουδιού! Ο στίχος αποτελεί βασικό μέρος του τραγουδιού. Μη προσπαθείς απλά να επιτύχεις ρίμα αλλά προσπάθησε να εκφράσεις αυτό που νιώθεις με μελοποιημένα λόγια. Επιπλέον, σύμφωνα με κάποιους μουσικούς μπορείς να επιτύχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα αν χρησιμοποιήσεις λίγες νότες και λίγα μουσικά όργανα. Φρόντισε η μελωδία του να είναι έντονη ώστε να αποτυπώνεται στο μυαλό του ακροατή. Τέλος, επίλεξε έναν ”δυνατό” και εύκολο τίτλο. Μην βάλεις για τίτλο ολόκληρη πρόταση γιατί είναι δύσκολο να αποτυπωθεί στο μυαλό του δέκτη. Να θυμάσαι ότι οι λέξεις με περισσότερα φωνήεντα απο ότι σύμφωνα αποτυπώνονται πιο εύκολα στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Είστε τραγουδιστής ή τραγουδίστρια κ θέλετε να κυκλοφορήσετε επίσημα την δουλειά σας ;
Έχουμε την πιο οικονομική λύση, για την ψηφιακή διανομή των τραγουδιών σας και την γνωστοποίηση κυκλοφορίας στα ραδιόφωνα Ελλάδας, Κύπρου και Ομογένειας, όπως και την κυκλοφορία τους σε 350 ψηφιακές πλατφόρμες !
Α) Πρώτες μεταδόσεις σε επιλεγμένα ραδιόφωνα σε κάθε νομό,
Β) Η εκτύπωση των CD και η διανομή των CD στα καταστήματα δίσκων στην Ελλάδα και στην Κύπρο και μέσω του site μας σε όλο τον κόσμο και οι πρώτες μεταδόσεις σε επιλεγμένα ραδιόφωνα σε κάθε νομό για μία εβδομάδα.
Γ) η ψηφιακή διανομή σε περισσότερα από 750 ψηφιακά καταστήματα σε όλο τον κόσμο(iTunes, cd baby, Amazon, e-music κτλ. με 30 ημέρες promotion πριν την κυκλοφορία
Δ) κάνουμε upload τα τραγούδια μας σε μία εταιρεία στο LA που τροφοδοτεί με ρεπερτόριο 60.000 επαγγελματίες που ασχολούνται με την εικόνα , παραγωγούς, σκηνοθέτες, τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ, διαφημιστικές εταιρείες κτλ με σκοπό το soundtrack .
Ε) προωθούμε τις μουσικές μας στις εταιρείες της κινητής τηλεφωνίας
ΣΤ) στέλνουμε το newsletter κάθε νέας κυκλοφορίας ηλεκτρονικά, σε 15000 διευθύνσεις (ραδιοφωνικοί παραγωγοί, δημοσιογράφοι, έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις, τηλεοπτικά κανάλια σε Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια, πελάτες λιανικής, χονδρικής, διαδικτύου κτλ.)
Ζ) Σας παρέχουμε την δυνατότητα να κάνετε το δικό σας video clip με χαμηλό κόστος.
Συνεργαζόμαστε με σκηνοθέτες όπου έχουμε συμφωνήσει ειδικές τιμές
Η) ανεβάζουμε τον κάθε καλλιτέχνη χωριστά στο reverbnations στη σελίδα της εταιρείας μας.
Θ) διαθέτουμε το λογότυπο της εταιρείας μας και το barcode για κάθε παραγωγή με διανομή της μεγαλύτερης ανεξάρτητης ελληνικής δισκογραφικής εταιρίας Fm Records σε δισκοπωλεία είτε ψηφιακά είτε αλυσίδες καταστημάτων.Photos-of-Recording-Studio-Desk
Ι) ανεβάζουμε στο youtube τα video clip ή τα promo v. Clip και τα προωθούμε αναλόγως μέσα από το κανάλι μας
Κ) Mε το τμήμα management της εταιρίας προωθούμε τους καλλιτέχνες μας σε επιλεγμένα νυχτερινά κέντρα σε όλη την Ελλάδα βοηθώντας τους στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και στην εύρεση εργασίας.
ME ΕΚΤΙΜΗΣΗ Real Music – info@realmusic.gr, 2416007033
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ – Γενική Διεύθυνση Mob. 6981134021
AΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ – Διευθυντής Παραγωγής Αθηνών Mob.
6971503447
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ – Διευθυντής Παραγωγής Βορείου Ελλάδος Mob. 6944178190
KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ – Παραγωγός – Οργάνωση Εκδηλώσεων Mob. 6983849029
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΙΠΕΡΗΣ – Υπεύθυνος Ροκ – Έντεχνης Σκηνής Mob. 6945640499
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ – Παραγωγός Mob. 6988196820
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ – Manager Promoter Mob. 6945378282

www.realmusic.gr

info@realmusic.gr