NEWS-LIFE.GR

Η Μαρία Ιωαννίδου μιλά για το “The Voice” και το “Δεν έχω λόγια”.

12914745_1178155322215342_1542359332_o

Συνέντευξη με τη Μαρία Ιωαννίδου

Όσοι γνωρίζουν τη Μαρία Ιωαννίδου από τις εμφανίσεις της στα καλύτερα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της Θεσσαλονίκης, μιλούν για ένα εξαιρετικό ταλέντο, μια τραγουδίστρια που…….”τα λέει” και στο μοντέρνο αλλά και στο λαϊκό. Όσοι την ξέρουν, μιλούν για το “καλύτερο παιδί”. Η Μαρία Ιωαννίδου επέστρεψε δισκογραφικά με τη νέα της επιτυχία “Κάνε κάτι”. Και μας μιλάει για το νέο της τραγούδι.

Μ.Ι.: Το τραγούδι κυκλοφόρησε πρόσφατα σε στίχους και μουσική του γνωστού δημιουργού Λάζαρου Χατζημελετίου από την Project Music.

Στην περίπτωσή σου, μπορούμε να πούμε οτι “το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά”.

Μ.Ι.: Ακριβώς! Το τραγούδι και γενικότερα η μουσική μπήκε στη ζωή μου από πολύ μικρή ηλικία διότι προέρχομαι από γονείς τραγουδιστές.

Σκέφτηκες ποτέ να ασχοληθείς με κάτι άλλο, άσχετο με το τραγούδι, δεδομένου οτι σπούδασες και Γραφιστική;

Μ.Ι.: Είχα το μικρόβιο…… Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου κάνοντας κάτι άλλο παρόλο που το επάγγελμα του γραφίστα είναι εξίσου ενδιαφέρον δημιουργικό και με καλλιτεχνική φύση και αυτό.

Γεννήθηκες στη Θεσσαλονίκη αλλά έχεις μια αδυναμία στο Κιλκίς και οι άνθρωποι εκεί σ αγαπούν πολύ.

Μ.Ι.: Τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Μεγάλωσα στο Κιλκίς, δέθηκα με τους ανθρώπους εκεί και τους επισκέπτομαι όσο πιο συχνά μπορώ.

Έχεις εμφανιστεί σε μερικά από τα καλύτερα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης με μερικά από τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Κάποια στιγμή που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Μ.Ι.: Έχω στο ενεργητικό μου πολλές και καλές συνεργασίες, δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσω κάποια. Υπάρχουν, ωστόσο, δύο στιγμές στη ζωή μου πολύ ιδιαίτερες. Η συνεργασία μου με το Νίκο Βέρτη στην  παγκόσμια περιοδεία μας το 2008 και η κυκλοφορία της πρώτης μου ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς…μια περίοδος πολύ δημιουργική για μένα …

Έχεις περιοδεύσει στην Ελλάδα αλλά τραγούδησες και στο εξωτερικό. Είναι πιο αυθόρμητοι οι άνθρωποι στην περιφέρεια και οι Ομογενείς;

12921863_1178155358882005_80821960_o

Μ.Ι.: Οι άνθρωποι στην περιφέρεια είναι πολύ ζεστοί,  φιλόξενοι και γεμάτοι όρεξη για διασκέδαση….Οι Έλληνες του εξωτερικού μας είχαν αγκαλιάσει με τόση αγάπη και λαχτάρα, διασκέδασαν με την καρδιά τους γιατί τους λείπει η πατρίδα τους και δεν έχουν τη δυνατότητα να το ζουν αυτό καθημερινά.

Από το προηγούμενο τραγούδι σου μέχρι σήμερα, μεσολάβησε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο συνέβησαν και πολύ σημαντικά γεγονότα, όπως η συμμετοχή σου στο περυσινό “The Voice”.

Μ.Ι.: Το «The Voice» για μένα ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία η οποία μου έδωσε πανελλήνια προβολή,  σημαντικές γνωριμίες με ανθρώπους του χώρου και μία διαφορετική για μένα συνεργασία, να συμμετέχω σε καθημερινή μουσική εκπομπή στο MEGA ..

Συνάντησες μεγάλο ανταγωνισμό;

Μ.Ι.: Πάντα υπάρχει ανταγωνισμός σε τέτοιου είδους talent show γιατί προσπαθείς να ξεχωρίσεις μέσα από μεγάλο αριθμό ταλέντων και θέλεις να είσαι εσύ ο νικητής …

Πως σου φέρθηκαν οι κριτές;

Μ.Ι.: Με τους κριτές είχα μια καλή και τυπική σχέση καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής μου στο παιχνίδι. Τίποτα παραπάνω…

Δεν ξέρω τι γράφτηκε στα έντυπα εκείνη την περίοδο αλλά το ντουέτο – άσχετα αν δεν σου έδωσε τη διάκριση που άξιζες – πρέπει να σε έκανε πολύ υπερήφανη για τη συμμετοχή σου γιατί γνωρίζουμε την ευαισθησία σου για τους έχοντες ειδικές ικανότητες και απεριόριστες δυνατότητες.

Μ.Ι.: Κατά διαστήματα έχω κληθεί να συμμετέχω σε εκδηλώσεις με χαρακτήρα φιλανθρωπικό και για καλό σκοπό. Ευαισθητοποιούμαι πολύ και το κάνω γιατί θέλω,  με όποιο τρόπο μπορώ, να βοηθώ και να προσφέρω σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και έχουν ιδιαίτερες ικανότητες…..το ντουέτο με το Νεκτάριο ήταν ίσως η πιο όμορφη μελωδικά κ τραγουδιστικά στιγμή μου στο «The Voice»…

Και φτάνουμε στο φετινό “Δεν έχω λόγια” με τον Γιώργο Καπουτζίδη. Πως προέκυψε η συνεργασία;

Μ.Ι.: Η πρόταση έγινε από τον μαέστρο του «The Voice», τον Θοδωρή Ντάρμα ο οποίος επιμελήθηκε το μουσικό μέρος του παιχνιδιού.

Πως είναι οι σχέσεις σας;

Μ.Ι.: Οι σχέσεις είναι πάρα πολύ καλές, περάσαμε πολύ ωραίες στιγμές, γίναμε φίλοι με όλο το team της εκπομπής και μας λείπει ήδη όλη αυτή η διαδικασία…ο Γιώργος Καπουτζίδης με το ταλέντο του, το χιούμορ του,  τη ζωντάνια του, έδωσε έναν άλλο αέρα στο παιχνίδι. Έχω να λέω τα καλύτερα και νιώθω πολύ τυχερή που συνεργάστηκα μαζί του.

Πως νομίζεις οτι σε έβλεπαν οι παίκτες; Υπάρχει κάποιος / κάποια που να σε άγγιξε συναισθηματικά με την ιστορία του;

Μ.Ι.: Οι παίκτες είχαν πολύ άγχος, οι περισσότεροι τουλάχιστον κι εμείς – πέρα από τη βοήθεια που τους δίναμε βάζοντάς τους στο τραγούδι – προσπαθούσαμε να τους κάνουμε να νιώσουν άνετα, να το διασκεδάσουν άσχετα αν κερδίσουν ή, όχι. Με κάποιους έχουμε γίνει φίλοι κι έχουμε και προσωπικές επαφές.

Μέχρι πότε θα βλέπουμε στις οθόνες μας το “Δεν έχω λόγια”;

Μ.Ι.: Το παιχνίδι θα παίζεται μέχρι και τις αρχές Ιουνίου.

Ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σου σχέδια;

Μ.Ι.: Τα επόμενα σχέδια είναι η προώθηση του καινούργιου τραγουδιού που κυκλοφορεί εδώ και ένα μήνα και εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Μαρία, σ ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία.

 

Μ.Ι.: Εγώ σας ευχαριστώ πολύ για την πολύ ωραία συνέντευξη. Να είστε καλά.

a.help-button { background-color: #ED8B16; background-image: -moz-linear-gradient(center top , #EF962B 0%, #ED8B16 100%); border: 0 none; border-radius: 3px; box-shadow: 0 1px 0 rgba(254, 181, 94, 0.5) inset; color: #FFFFFF; display: inline-block; font-size: 0.8em; padding: 0em 1.5em; text-align: center; text-shadow: 0 -1px 0 rgba(222, 122, 0, 0.8); margin-left: 25px; } /** * @author Brad Dalton * @example http://wpsites.net/web-design/call-to-action-style-help-box-support-button/ * @copyright 2014 WP Sites */ a.help-button:hover { background-image: -moz-linear-gradient(center top , #F0A142 0%, #ED8B16 100%); box-shadow: 0 1px 0 #FEB55E inset, 0 2px 0 rgba(254, 181, 94, 0.8) inset; color: #FFFFFF; text-shadow: 0 -1px 0 #DE7A00; } a.help-button:active { background-color: #ED8B16; background-image: -moz-linear-gradient(center top , #EF962B 0%, #ED8B16 100%); box-shadow: 0 1px 0 rgba(254, 181, 94, 0.5) inset; } .help-box { background: none repeat scroll 0 0 #F7F7F7; font-size: 25px; font-weight: bold; margin: 0 0 25px; overflow: hidden; padding: 20px; width: 100%;