NEWS-LIFE.GR

ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ NEWSLIFE.GR

13329700_1289151177779155_134204377_n

Θεολόγος Αναγνωστόπουλος-Νews life.gr

1.Πού εντοπίζεις την καλλιτεχνική σου αφορμή;

Από μικρή ηλικία θυμάμαι τον εαυτό μου στη μουσική καθώς κατάγομαι από μια άκρως μουσική οικογένεια.

2.Το νέο σου τραγούδι ονομάζεται «Μη φανταστείς» πες μου λίγα λόγια για το ύφος του τραγουδιού;

Ένα ερωτικό τραγούδι. Ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια. Εμπνευσμένο από κείμενο ενός καλού φίλου. Θεωρώ πως είναι μια άκρως λαϊκή ερωτική μπαλάντα.

3.Ποιοι είναι οι συντελεστές;

Στίχοι και μουσική Θεολόγος Αναγνωστόπουλος. Ενορχήστρωση του Παναγιώτη Αλεξανδρή χρόνια φίλου και συνεργάτη μου και παραγωγή του κ. Νικόλα Γκίνη ενός ανθρώπου που έχει δώσει και στην τέχνη και στον πολιτισμό.

4.Ως καλλιτέχνης προτιμάς να αφήνεις ανοιχτές τις πόρτες σου ή να ακολουθείς το δρόμο της επιλεκτικότητας; 

Πάντα ήμουν επιλεκτικός και παραμένω. Πιστεύω πως οι επιλογές χτίζουν μια πορεία ακόμα και οι λάθος κινήσεις σε βγάζουν κάποτε σε κάτι σωστό. Όσο για τις πόρτες θέλω να είναι ανοιχτές καθαρά για θέμα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας όταν μια πόρτα κλείνει ανοίγει πάντα μια άλλη απλά εσύ επιλέγεις αν θες να μπεις κάποτε και στην προηγούμενη.

5.Τι σημαίνει ελευθερία στην τέχνη και μέχρι ποιο σημείο είναι θεμιτή;

Ελευθερία στην τέχνη με τον απόλυτα σωστό όρο τουλάχιστον στον τομέα της μουσικής έχουμε πάψει να έχουμε εδώ και χρόνια. Έχουν πουληθεί όλα για λίγα χρήματα και δόξα του μήνα. Υπάρχουν όμως ακόμα λίγοι και αξιοπρεπείς καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν ελευθερία στην τέχνη πειραματίζονται με όμορφο τρόπο και υπάρχει ένα ωραίο αποτέλεσμα. Δεν έχει το δικαίωμα κανείς τα μετατρέπει την ελευθερία με την ασυδοσία.

  1. Πιστεύεις υπάρχει χώρος για νέους καλλιτέχνες στην κρίσιμη εποχή που ζούμε ; Οι συνθήκες ευνοούν για κάτι τέτοιο;

Θεωρώ πως υπάρχει χώρος για όλους αρκεί να κοιτάει ο κάθε ένας από εμάς τη δική του καμπούρα. Το καλύτερο που συμβαίνει τώρα για εμάς είναι η κρίση γιατί υπάρχουν μόνο όσοι αξίζει να υπάρχουν στο χώρο. Η τέχνη και η μουσική απαιτούν ψυχή, αγάπη σεβασμό και γνώση. Δεν είναι όλα εξαγοράσιμα.

7.Ποιο πιστεύεις πως είναι το κίνητρο, που πρέπει να δοθεί στον κόσμο, για να επιστρέψει στη μουσική, αντιμετωπίζοντάς την ως τέχνη και όχι ως … «βιομηχανικό προϊόν»;

Δυστυχώς οι τελευταίες γενιές μας αποδεικνύουν περίτρανα ότι κάτι τέτοιο δε θα ξαναγίνει. Οι καλές παλιές εποχές ίσως να μη γυρίσουν ποτέ. Η γνώμη μου ήταν και είναι ίδια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα εμείς και όσοι να είμαστε μέσα σε αυτήν να την δούμε ως τέχνη. Ο κόσμος βλέπει αυτό που του δείχνεις και κρατάει όσα θεωρεί σημαντικά για αυτόν.

8.Εάν σου ζητούσα να σχεδιάσεις σε ένα λευκό χαρτί δύο κύκλους, που ο ένας αντιπροσωπεύει την τέχνη και ο άλλος εσένα, σε ποια σχέση θα τους τοποθετούσες;

Εμένα μέσα στην τέχνη. Ο λόγος είναι απλός. Μετά από χρόνια σε σκηνές και εμφανίσεις θεωρώ πως είσαι σωστός μόνο όταν υπηρετείς την τέχνη. Με αξιοπρέπεια, σεβασμό και γνώση για το αντικείμενο.

9.Ποια σχέδια υπάρχουν για το μέλλον;

Στο άμεσο μέλλον ετοιμάζεται ο πρώτος μου δίσκος. Αυτό που εύχομαι και θέλω είναι να το αποδεχτεί ο κόσμος όπως αποδέχεται εμένα τον ίδιο στις εμφανίσεις μου. Όσο για τα υπόλοιπα σχέδια έχω τις καλοκαιρινές εμφανίσεις μου και το χειμώνα να βρίσκομαι σε όμορφους, ζεστούς και φιλόξενους χώρους.

13318468_1289330071094599_2061371041_n

Ο Θεολόγος Ανανγωστόπουλος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, η μεγάλη  του αγάπη όμως είναι η μουσική. Είναι καθηγητής μουσικής θεωρίας και στην κιθάρα, πιάνο, ούτι, λαούτο, ταμπουρά, τύμπανα, τζουρά, μπουζούκι.

Σας τραγουδιστής κάποιες σημαντικές στιγμές είναι η συμμετοχή του σε συναυλίες των Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Μπλέ, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Νίκο Ζιώγαλα κ.α.

Εμφανίζεται  μόνος του ή μαζί με την μπάντα όσο συχνά μπορεί, επικοινωνώντας με το κοινό και την δική του μουσική και γνωστές διασκευές από διάφορα είδη μουσικής.

Αυτόν τον καιρό  ετοιμάζει την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική του δουλειά, η οποία θα είναι έτοιμη μετά το καλοκαίρι. Ένα πρώτο δείγμα αποτελεί το τραγούδι «Μη φανταστείς».

 

https://www.facebook.com/TheologosAnagnostopoulosOfficial.gr/

https://twitter.com/theoanagnostop

https://www.instagram.com/theoanagnostopoulos/

ΜΗ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ – ΒΙΝΤΕΟ